Tette Rør kan føre til krise
Er det tett?
Heldigvis kan vi rykke ut hele døgnet, hele året.
Ring oss, vi kommer med en gang! Vi ordner opp
Hadde problem med tett sluk etter innflytting i ny leilighet. Ble anbefalt Rørlegger Sentralens spylebil og er veldig fornøyd med både besøk og resultat. Anbefaler spylebil når Plumbo ikke gjør jobben.
– Veronica Andersson
Rask og proff rørleggerhjelp som kom på kort varsel. Anbefaler disse på det sterkeste.
– Aharaby V. Bjørnvedt
VED KRISE - RING 23 03 54 00 DØGNET RUNDT.
Vi har godt utstyrte servicebiler klar for å rykke ut fra vår rørleggervakt, 24 timer i døgnet, 365 dager i året. Ikke vent når problemene oppstår, det kan gjøre ting verre. Vi svarer og tar oppdraget.
Vi garanterer at du når oss, samt at vi stiller opp når vi har sagt vi skal komme. Vi har mulighet til å stille med flere rørleggere som har rørleggervakt og utfører døgnservice 24 timer i døgnet.
Dette kan du gjøre, og ikke gjøre ved tette rør
Hvis røret er i ferd med å bli tett, får man ofte et lite forvarsel. Gjerne i form av at man hører klukking i rør, kjenner vond lukt i huset som ikke har vært der tidligere, at vannet renner ned tregt eller rett og slett at vannet flyter opp av sluket eller avløpet.
Årsaken til at det går tett kan være ting som rester av mat, fett, hår, såpe eller smuss, men også avleiringer og rust fordi rørene er gamle og/eller aldri har blitt rengjort.
Dette kan du sjekke eller gjøre selv:
Er toalettet eller vasken tett, kan man selvfølgelig forsøke selv med en sugekopp og varmt vann. Vakuumet som oppstår når man presser ned sugekoppen, kan bidra til at blokkeringen løsner hvis man er heldig.
Et annet tips er å forsøke med varmt eller kokende vann, spesielt hvis det er fett som er årsaken til at det er tett. Det kan bidra til at det løsner der og da, men vær oppmerksom på at blokkeringen kan være mer stridig, og sitte lenger ut i rørsystemet.
Det kan være vanskelig å vite årsaken til at det blir tett, men hvis det er et gjentagende problem, kan årsaken være:
- at det er en svanke, dvs en inn- eller utbuling på røret
- slam eller grus i røret
- en stikkledning som kommer inn i hovedledningen, hvor papir eller lignende henger seg fast
og lager blokkering - deformerte eller ødelagte rør
- eller rett og slett rotinntrengning, hvor røtters søken etter vann trenger inn, og blokkerer
rørene.
For å finne den konkrete årsaken til at det er tett, da er det på tide å få en profesjonell spyleoperatør på besøk, og foreta en kamerainspeksjon for å vurdere tilstanden samt å se rørene fra innsiden.
Plumber avløpsåpner, må ikke forveksles med Plumbo, kan benyttes ved delvis tette rør, eller som forebygging. Plumber er vår egen avløpsåpner som du kun får kjøpt hos Rørlegger Sentralen, eller av en av våre rørleggere. Det vil hjelpe for vedlikehold og åpning av tette avløpsrør og sluker.
Dette må du unngå når du har tette rør
Ikke fall for fristelsen å følge rådene du finner på nettet fra uprofesjonelle. Sånn som bruk av sitronsyre o.l., da dette kan skade rørene.
Unngå bruk av kjemikalier, spesielt i pulverform. Denne typer produkter kan få rørene til å tette seg mer enn de i utgangspunktet var, og skader på rørene kan oppstå. Disse produktene har nemlig en tendens til å forkalke seg. Dessuten er det en fare for personskade ved bruk.
Rørleggeren har førstehåndskunnskap om produktene, og bruker alltid verneutstyr.
Du bør heller ikke bruke mye vann for å forsøke å løsne en blokkering på egenhånd. Det kan føre til at vannet flyter over, noe som er veldig uheldig med tanke på bakteriene det kan føre
med seg.
Ikke bruk skarpe gjenstander for å forsøke å fjerne det som sitter fast, og har ført til at det er tett. Du kan i verste fall risikere å gjøre stor skade på rørene.
Slik unngår du tett toalett
Ikke kast ting i toalettet! Folk kaster våtservietter, q-tips, tamponger, brukte kondomer og snus for å nevne verstingene. Dette kan føre til tette rør og oversvømmelser i verste fall.
Toalettet og avløpet er ikke en søppelbøtte, følg dovettregelen som betyr at kun tiss, bæsj og toalettpapir skal i toalettet. En gyllen regel for å unngå tett toalett, er å ikke kaste noe i toalettet som ikke skal være der.
Unngå bruk av WC-blokk, det er stor fare for at denne faller ned og blokkerer vannlåsen, eller går videre i rørsystemet. Fremmedlegemer og f.eks. en wc-blokk på avveie, kan føre til tett toalett.
Ikke dra ned hvis du har vært uheldig å miste en WC-blokk i toalettet. Det kan som nevnt føre til at den går ut i rørsystemet, og det er da en litt mer omfattende jobb å få den ut igjen.
Ikke bruk kjemikalier hvis du har mistet en WC-blokk i toalettet. Kjemikalier løser ikke opp WC-blokken, og gjør arbeidsforholdene vanskeligere og farligere for rørleggeren/ spyleoperatøren som kommer for å fjerne den.
Vi bruker aldri kjemikalier når vi
høytrykkspyler.
Forebygg tette rør / sluk på bad, vaskerom og i dusj
Ikke glem å fjerne hår etter dusjing og bading, husk også å rense sluket med jevne mellomrom for å forebygge.
Ikke hell ut fett fra matlaging i vasken/toalettet, tørk det vekk med husholdningspapir før du vasker stekepanner og gryter.
Les mer om vedlikeholdsspyling for å unngå tette rør i fremtiden.